Wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling is een tandheelkundige procedure die wordt uitgevoerd om een ontstoken of geïnfecteerde tand of kies te behandelen. Vaak ontstaat de noodzaak voor deze behandeling wanneer het zachte binnenste gedeelte van de tand, het pulpa genoemd, ontstoken raakt door een diepe cariës, een trauma of andere tandheelkundige problemen.

Voor wie is een wortelkanaalbehandeling en wanneer kom je ervoor in aanmerking

Deze behandeling is bedoeld voor mensen die last hebben van ernstige tandpijn, gevoeligheid voor warmte of kou, zwelling rond de tand of het tandvlees, of een merkbare verandering in de kleur van de tand. Een wortelkanaalbehandeling is aangewezen wanneer de pulp van de tand ontstoken is en niet meer kan herstellen, en het doel is om de pijn te verlichten en de natuurlijke tand te behouden.

Wat is het proces van een wortelkanaalbehandeling

Het proces van een wortelkanaalbehandeling kan worden onderverdeeld in 5 stappen.

Stap 1
Allereerst wordt de tand verdoofd om ongemak te minimaliseren.

Stap 2
Vervolgens wordt een rubberen dam geplaatst om het gebied droog te houden. De tandarts opent de tand om toegang te krijgen tot het pulpa.

Stap 3
Het ontstoken weefsel wordt verwijderd,

Stap 4
De wortelkanalen worden grondig gereinigd en gevuld.

Stap 5
Ten slotte wordt de opening van de tand afgesloten met een vulling of kroon.

wortelkanaalbehandeling

Waarom je niet moet blijven rondlopen met een ontstoken kies of tand

Tandheelkundige implantaten bieden verschillende voordelen voor mensen die last hebben van tandverlies. Allereerst zorgen implantaten voor een stabiele en duurzame oplossing, waardoor ze een langdurig alternatief vormen voor traditionele tandprotheses.

Daarnaast bevorderen implantaten het behoud van kaakbot en voorkomen ze botverlies, wat kan optreden bij het ontbreken van tanden. Bovendien verbeteren ze de kauwfunctie, spreken ze het zelfvertrouwen en de esthetiek aan, en vereisen ze geen aanpassingen aan aangrenzende gezonde tanden. Kortom, tandheelkundige implantologie biedt een effectieve en moderne oplossing voor het herstellen van een gezond en functioneel gebit.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg

"Een zeer behulpzame en professionele team"

Een zeer behulpzame en professionele team, ze stellen je altijd op gemak. Ook een moderne en mooie praktijk, ze zijn hier altijd up to date. 

- A EBouha-

Tandartspraktijk Elzenhagen

Wat maakt onze tandartspraktijk een goede keuze?

Meer dan 30 jaar ervaring

Bij ons geen wachtlijsten

Tandheelkunde voor de allerkleinsten én senioren

Altijd een vaste tandarts

Complete Tandheelkunde voor een mooi en gezond gebit

Uw wensen, behandeling en kosten worden vooraf besproken

Tandarts Elzenhagen

Angst voor de tandarts?

Wij begrijpen dat voor sommige patiënten een bezoek beangstigend kan zijn. Wij doen daarom ons uiterste best om u helemaal op uw gemak te stellen. U doet er goed aan met ons over uw angst te praten. We nemen ruim de tijd voor u en bespreken eerst wat er eventueel nodig is.

Ik wil graag mailen
Bel Tandarts Elzenhagen 020-2246245