Facings

Facings, ook wel bekend als veneers, zijn dunne, op maat gemaakte schildjes die over het oppervlak van de tanden worden geplaatst om hun uiterlijk te verbeteren. Er zijn twee hoofdsoorten facings: Composiet facing, gemaakt van tandkleurig materiaal dat rechtstreeks op de tand wordt aangebracht. Porseleinen facings, die in het laboratorium worden vervaardigd en op de tanden worden bevestigd. Deze esthetische oplossing biedt een breed scala aan mogelijkheden voor het verbeteren van de vorm, kleur en zelfs de positie van de tanden.

Voor wie zijn facings geschikt

Facings zijn een geschikte optie voor mensen die ontevreden zijn over het uiterlijk van hun tanden. Dit kan variëren van verkleuringen en kleine scheefstand tot chips en spleten. Potentiële kandidaten dienen over gezonde tanden en tandvlees te beschikken, omdat facings vooral gericht zijn op cosmetische verbeteringen en niet op het behandelen van tandheelkundige problemen zoals tandbederf of tandvleesaandoeningen.

Wat is het proces van het plaatsen van facings

Het plaatsen van facings is een gestructureerd proces dat begint met een grondige evaluatie en planning.

Stap 1
Eerst worden afdrukken van de tanden genomen om nauwkeurige facings te maken.

Stap 2
Vervolgens wordt een kleine hoeveelheid tandglazuur verwijderd om ruimte te maken voor de facing.

Stap 3
Ten slotte worden de facings permanent op de tanden bevestigd met behulp van speciale lijm.
Dit proces vereist vaak twee of meer afspraken, afhankelijk van het aantal facings en het type materiaal dat wordt gebruikt.

Plaatsen van facings

Wat zijn de voordelen van facings

Facings bieden tal van voordelen op het gebied van tandcosmetica. Ten eerste kunnen ze verkleuringen corrigeren en een natuurlijk ogende, stralende glimlach herstellen. Daarnaast kunnen facings ook kleine scheefstand, spleten en onregelmatigheden verbeteren. Aangezien het materiaal duurzaam is, hebben facings een langdurig effect. Bovendien vereisen ze minimale tand voorbereiding, waardoor het behoud van gezond tandweefsel wordt bevorderd. Met facings kunnen individuen op een effectieve en esthetisch verantwoorde manier hun glimlach transformeren.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg

"Een zeer behulpzame en professionele team"

Een zeer behulpzame en professionele team, ze stellen je altijd op gemak. Ook een moderne en mooie praktijk, ze zijn hier altijd up to date. 

- A EBouha-

Tandartspraktijk Elzenhagen

Wat maakt onze tandartspraktijk een goede keuze?

Meer dan 30 jaar ervaring

Bij ons geen wachtlijsten

Tandheelkunde voor de allerkleinsten én senioren

Altijd een vaste tandarts

Complete Tandheelkunde voor een mooi en gezond gebit

Uw wensen, behandeling en kosten worden vooraf besproken

Tandarts Elzenhagen

Angst voor de tandarts?

Wij begrijpen dat voor sommige patiënten een bezoek beangstigend kan zijn. Wij doen daarom ons uiterste best om u helemaal op uw gemak te stellen. U doet er goed aan met ons over uw angst te praten. We nemen ruim de tijd voor u en bespreken eerst wat er eventueel nodig is.

Ik wil graag mailen
Bel Tandarts Elzenhagen 020-2246245