Implantologie

Implantologie is een tak van de tandheelkunde die zich richt op het plaatsen van tandheelkundige implantaten. Een tandheelkundig implantaat is een kunstmatige tandwortel die in het kaakbot wordt geplaatst om een stevige basis te bieden voor vervangende tanden of kronen. Het doel van implantologie is om verloren tanden te vervangen en de functionaliteit en esthetiek van het gebit te herstellen.

Wie komt er in aanmerking voor implantaten

Niet iedereen komt in aanmerking voor tandheelkundige implantaten. Over het algemeen zijn gezonde volwassenen met voldoende kaakbot het meest geschikt voor deze procedure. Een goede mondhygiëne en algemene gezondheid zijn ook belangrijke factoren bij het bepalen van geschiktheid. In sommige gevallen kan het nodig zijn om voorafgaand aan het implantatieproces aanvullende behandelingen, zoals bottransplantaties, uit te voeren om voldoende kaakbot te verkrijgen.

Wat is het proces van het plaatsen van implantaten

Het proces van een implantaat kan worden onderverdeeld in 5 stappen.

Stap 1
Eerst wordt het beschadigde of ontbrekende tandweefsel verwijderd.

Stap 2
Vervolgens wordt het implantaat chirurgisch in het kaakbot geplaatst.

Stap 3
Na de plaatsing heeft het implantaat tijd nodig om te integreren met het bot, een proces dat osseointegratie wordt genoemd.

Stap 4
Nadat het implantaat stevig in het kaakbot is verankerd, wordt er een verbindingselement, ook wel abutment genoemd, op het implantaat geplaatst.

Stap 5
Ten slotte wordt een op maat gemaakte tandheelkundige kroon, brug of prothese op het abutment bevestigd.

tandarts elzenhagen

Wat zijn de voordelen van implantaten?

Tandheelkundige implantaten bieden verschillende voordelen voor mensen die last hebben van tandverlies. Allereerst zorgen implantaten voor een stabiele en duurzame oplossing, waardoor ze een langdurig alternatief vormen voor traditionele tandprotheses.

Daarnaast bevorderen implantaten het behoud van kaakbot en voorkomen ze botverlies, wat kan optreden bij het ontbreken van tanden. Bovendien verbeteren ze de kauwfunctie, spreken ze het zelfvertrouwen en de esthetiek aan, en vereisen ze geen aanpassingen aan aangrenzende gezonde tanden. Kortom, tandheelkundige implantologie biedt een effectieve en moderne oplossing voor het herstellen van een gezond en functioneel gebit.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg

"Een zeer behulpzame en professionele team"

Een zeer behulpzame en professionele team, ze stellen je altijd op gemak. Ook een moderne en mooie praktijk, ze zijn hier altijd up to date. 

- A EBouha-

Tandartspraktijk Elzenhagen

Wat maakt onze tandartspraktijk een goede keuze?

Meer dan 30 jaar ervaring

Bij ons geen wachtlijsten

Tandheelkunde voor de allerkleinsten én senioren

Altijd een vaste tandarts

Complete Tandheelkunde voor een mooi en gezond gebit

Uw wensen, behandeling en kosten worden vooraf besproken

Tandarts Elzenhagen

Angst voor de tandarts?

Wij begrijpen dat voor sommige patiënten een bezoek beangstigend kan zijn. Wij doen daarom ons uiterste best om u helemaal op uw gemak te stellen. U doet er goed aan met ons over uw angst te praten. We nemen ruim de tijd voor u en bespreken eerst wat er eventueel nodig is.

Ik wil graag mailen
Bel Tandarts Elzenhagen 020-2246245