Periodieke controle

Periodieke controle bij de tandarts is een preventieve behandeling die gericht is op het behoud van een goede mondgezondheid en voorkomen van tand en mondproblemen. In deze routinecontroles onderzoekt de tandarts de algehele conditie van je gebit en controleert op mogelijke problemen, zelfs als je geen specifieke klachten ervaart.

Voor wie is een periodieke controle

De periodieke controle is bedoeld voor iedereen, ongeacht leeftijd. Zowel kinderen als volwassenen worden aangemoedigd om regelmatig een tandartsbezoek in te plannen, bij voorkeur twee keer per jaar. Kinderen kunnen zo van jongs af aan wennen aan tandheelkundige zorg, terwijl volwassenen hiermee hun gebit in optimale conditie kunnen houden.

Hoe kunnen periodieke controles helpen

Deze regelmatige controles zijn essentieel omdat ze helpen bij het voorkomen van ernstige tandheelkundige problemen. Vroegtijdige detectie van tandbederf, tandvleesaandoeningen en andere mondproblemen stelt de tandarts in staat om tijdig in te grijpen.

Door tijdens de periodieke controle advies te geven over mondhygiëne en eventuele behandelingen te plannen, kan de tandarts bijdragen aan het behoud van een gezond gebit.

tandarts elzenhagen

Welke problemen of klachten kunnen voorkomen worden door periodieke controles

Dankzij periodieke controles kunnen veelvoorkomende klachten worden voorkomen. Tandbederf kan bijvoorbeeld in een vroeg stadium worden behandeld voordat het dieper doordringt en ernstige schade aanricht. Door regelmatig tandsteen te verwijderen, wordt ook het risico op tandvleesaandoeningen verminderd. Periodieke controles vormen dus een cruciaal onderdeel van de algehele gezondheidszorg en helpen mensen om hun glimlach stralend te houden.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg

"Een zeer behulpzame en professionele team"

Een zeer behulpzame en professionele team, ze stellen je altijd op gemak. Ook een moderne en mooie praktijk, ze zijn hier altijd up to date. 

- A EBouha-

Tandartspraktijk Elzenhagen

Wat maakt onze tandartspraktijk een goede keuze?

Meer dan 30 jaar ervaring

Bij ons geen wachtlijsten

Tandheelkunde voor de allerkleinsten én senioren

Altijd een vaste tandarts

Complete Tandheelkunde voor een mooi en gezond gebit

Uw wensen, behandeling en kosten worden vooraf besproken

Tandarts Elzenhagen

Angst voor de tandarts?

Wij begrijpen dat voor sommige patiënten een bezoek beangstigend kan zijn. Wij doen daarom ons uiterste best om u helemaal op uw gemak te stellen. U doet er goed aan met ons over uw angst te praten. We nemen ruim de tijd voor u en bespreken eerst wat er eventueel nodig is.

Ik wil graag mailen
Bel Tandarts Elzenhagen 020-2246245