Tandheelkundige kronen en bruggen

Tandheelkundige kronen en bruggen zijn essentiële restauratieve oplossingen die worden gebruikt om beschadigde of verloren tanden te herstellen, waardoor de functionaliteit en esthetiek van het gebit verbeteren. Een kroon is een kap die over een beschadigde tand wordt geplaatst, terwijl een brug ontbrekende tanden vervangt door ze vast te maken aan naburige gezonde tanden.

Wie komt er in aanmerking voor kronen en / of bruggen

Kronen en bruggen zijn geschikt voor mensen met gebroken, ernstig beschadigde of ontbrekende tanden. Ook kunnen ze nodig zijn om tanden te beschermen na een wortelkanaalbehandeling of om een brug te ondersteunen. De behandeling wordt individueel aangepast aan de specifieke behoeften van de patiënt en de ernst van de aandoening.

Wat is het proces van het plaatsen van kronen en of bruggen

Het plaatsen van kronen en bruggen volgt een gestructureerd proces.

Stap 1
Eerst wordt de tand voorbereid door tandweefsel te verwijderen, zodat de kroon stevig kan worden geplaatst.

Stap 2
Vervolgens wordt een afdruk van de tand gemaakt, die als basis dient voor het vervaardigen van de op maat gemaakte kroon of brug.

Stap 3
Daarna wordt een tijdelijke kroon geplaatst ter bescherming.

Stap 4
De definitieve kroon of brug wordt uiteindelijk bevestigd, waarbij de tandarts de pasvorm en esthetiek zorgvuldig controleert.

Tandarts Elzenhagen

Wat zijn de voordelen van kronen en bruggen?

Tandheelkundige implantaten bieden verschillende voordelen voor mensen die last hebben van tandverlies. Allereerst zorgen implantaten voor een stabiele en duurzame oplossing, waardoor ze een langdurig alternatief vormen voor traditionele tandprotheses. Daarnaast bevorderen implantaten het behoud van kaakbot en voorkomen ze botverlies, wat kan optreden bij het ontbreken van tanden. Bovendien verbeteren ze de kauwfunctie, spreken ze het zelfvertrouwen en de esthetiek aan, en vereisen ze geen aanpassingen aan aangrenzende gezonde tanden. Kortom, tandheelkundige implantologie biedt een effectieve en moderne oplossing voor het herstellen van een gezond en functioneel gebit.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg

"Een zeer behulpzame en professionele team"

Een zeer behulpzame en professionele team, ze stellen je altijd op gemak. Ook een moderne en mooie praktijk, ze zijn hier altijd up to date. 

- A EBouha-

Tandartspraktijk Elzenhagen

Wat maakt onze tandartspraktijk een goede keuze?

Meer dan 30 jaar ervaring

Bij ons geen wachtlijsten

Tandheelkunde voor de allerkleinsten én senioren

Altijd een vaste tandarts

Complete Tandheelkunde voor een mooi en gezond gebit

Uw wensen, behandeling en kosten worden vooraf besproken

Tandarts Elzenhagen

Angst voor de tandarts?

Wij begrijpen dat voor sommige patiënten een bezoek beangstigend kan zijn. Wij doen daarom ons uiterste best om u helemaal op uw gemak te stellen. U doet er goed aan met ons over uw angst te praten. We nemen ruim de tijd voor u en bespreken eerst wat er eventueel nodig is.

Ik wil graag mailen
Bel Tandarts Elzenhagen 020-2246245