Tandheelkundige vullingen: Versterken en bescherming

Tandheelkundige vullingen, ook wel bekend als restauraties, zijn materialen die worden gebruikt om beschadigde tanden te herstellen en hun functionaliteit te herstellen. Er zijn verschillende soorten vullingen beschikbaar, waaronder amalgaam, composiet, porselein en goud. De keuze voor het type vulling hangt af van factoren zoals de locatie van de beschadiging, esthetische voorkeuren en budgettaire overwegingen.

Voor wie zijn tandheelkundige vullingen en wanneer worden deze ingezet

Tandheelkundige vullingen zijn bedoeld voor mensen die last hebben van tandbederf, fracturen of andere vormen van schade aan hun tanden. Ze worden ook gebruikt als beschermende maatregel tegen verdere slijtage. Vullingen komen vaak voor bij zowel kinderen als volwassenen. Ze worden ingezet zodra een tandarts vaststelt dat er sprake is van een defect in de tandstructuur, meestal als gevolg van cariës of fysieke trauma’s.

Hoe kunnen tandheelkundige vullingen helpen

Tandheelkundige vullingen spelen een cruciale rol bij het herstellen van de oorspronkelijke vorm en functie van beschadigde tanden. Ze bieden structurele ondersteuning aan verzwakte tanden en voorkomen verdere schade. Daarnaast helpen vullingen bij het voorkomen van gevoeligheid door het sluiten van openingen en het beschermen van de zenuwuiteinden. Het proces van het plaatsen van vullingen is doorgaans snel en effectief, waardoor patiënten hun tanden kunnen behouden en normaal kunnen blijven kauwen en spreken.

tandheelkundige vullingen

Welke problemen of klachten kunnen worden opgelost door tandheelkundige vullingen

Tandheelkundige vullingen bieden niet alleen een oplossing voor tandbederf, maar kunnen ook diverse klachten oplossen. Ze verminderen pijn en ongemak veroorzaakt door gevoelige tanden, breuken of openingen. Bovendien dragen esthetische vullingen zoals composiet bij aan het herstellen van het uiterlijk van de tanden, waardoor ze er natuurlijk en aantrekkelijk uitzien. Door tijdig gebruik van vullingen kunnen patiënten genieten van verbeterde mondgezondheid en een stralende glimlach behouden.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg

"Een zeer behulpzame en professionele team"

Een zeer behulpzame en professionele team, ze stellen je altijd op gemak. Ook een moderne en mooie praktijk, ze zijn hier altijd up to date. 

- A EBouha-

Tandartspraktijk Elzenhagen

Wat maakt onze tandartspraktijk een goede keuze?

Meer dan 30 jaar ervaring

Bij ons geen wachtlijsten

Tandheelkunde voor de allerkleinsten én senioren

Altijd een vaste tandarts

Complete Tandheelkunde voor een mooi en gezond gebit

Uw wensen, behandeling en kosten worden vooraf besproken

Tandarts Elzenhagen

Angst voor de tandarts?

Wij begrijpen dat voor sommige patiënten een bezoek beangstigend kan zijn. Wij doen daarom ons uiterste best om u helemaal op uw gemak te stellen. U doet er goed aan met ons over uw angst te praten. We nemen ruim de tijd voor u en bespreken eerst wat er eventueel nodig is.

Ik wil graag mailen
Bel Tandarts Elzenhagen 020-2246245