Gewoon Gaaf

‘Gewoon gaaf’ is gericht op ouders en kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar. Het is een preventiemethode die ouders en kinderen bewust maakt van hun eigen rol bij het ontstaan en vooral het voorkomen van tandbederf, ook bekend als cariës. De bijbehorende slogan benadrukt: “Door regelmatig te poetsen en gezond te eten, kun je ervoor zorgen dat je gebit ‘gewoon gaaf’ blijft.”

Specifiek afgestemd

De tandarts of mondhygiënist geeft advies dat specifiek is afgestemd op het gebit van zowel de ouder als het kind. In het kader van Gewoon Gaaf voert de tandarts of mondhygiënist een risico-inschatting uit, waarbij wordt gekeken naar:

  De huidige staat van het gebit

  De algemene mondhygiëne

  De mate van zorg die de ouder en het kind besteden aan de mondgezondheid van het kind

  De aanwezigheid van (beginnende) gaatjes in het gebit van het kind

  Het doorbreken van tanden of kiezen

  Aan de hand van de antwoorden op deze vragen bepaalt de tandarts wanneer hij het kind of de ouder van het kind opnieuw wil verwelkomen in de mondzorgpraktijk. In bepaalde situaties kan de tandarts direct overgaan tot een fluoridebehandeling of extra beschermende afdichting van tanden en/of kiezen. Het is essentieel om te benadrukken dat er geen gebruik wordt gemaakt van boren of trekken (niet-invasief).

  Goed poetsen is erg belangrijk

  Het voorkomen van tandbederf begint met effectief tandenpoetsen en het consequent naleven daarvan. Kinderen willen vaak al snel zelf hun tanden poetsen, wat op zich positief is. Echter, ze zijn zich vaak nog niet bewust van de juiste poetstechnieken.

  Effectief tandenpoetsen vraagt enige inspanning en kennis, en ouders zijn zich hier niet altijd volledig van bewust. Bovendien zijn er handige tips en trucs om het tandenpoetsen zowel eenvoudiger als plezieriger te maken, aspecten waar extra aandacht aan wordt besteed bij ‘Gewoon Gaaf’.

  Het is van groot belang dat ouders deze informatie mee naar huis nemen en er dagelijks aandacht aan besteden, zodat een goede mondhygiëne routine een integraal onderdeel wordt van het dagelijks leven van het kind.

  tandarts elzenhagen

  Gratis

  De behandelingen zijn gratis voor u en uw kind. De kosten worden vergoed vanuit de basisverzekering.

  Testimonials

  Hoe ervaart men onze zorg

  "Een zeer behulpzame en professionele team"

  Een zeer behulpzame en professionele team, ze stellen je altijd op gemak. Ook een moderne en mooie praktijk, ze zijn hier altijd up to date. 

  - A EBouha-

  Tandartspraktijk Elzenhagen

  Wat maakt onze tandartspraktijk een goede keuze?

  Meer dan 30 jaar ervaring

  Bij ons geen wachtlijsten

  Tandheelkunde voor de allerkleinsten én senioren

  Altijd een vaste tandarts

  Complete Tandheelkunde voor een mooi en gezond gebit

  Uw wensen, behandeling en kosten worden vooraf besproken

  Tandarts Elzenhagen

  Angst voor de tandarts?

  Wij begrijpen dat voor sommige patiënten een bezoek beangstigend kan zijn. Wij doen daarom ons uiterste best om u helemaal op uw gemak te stellen. U doet er goed aan met ons over uw angst te praten. We nemen ruim de tijd voor u en bespreken eerst wat er eventueel nodig is.

  Ik wil graag mailen
  Bel Tandarts Elzenhagen 020-2246245