Preventie

Het is erg belangrijk om proactieve mondverzorging toe te passen bij kinderen om een gezonde mond te bevorderen. Deze benadering van zorg richt zich op het voorkomen van tandheelkundige problemen voordat ze zich voordoen. Het draait in wezen om het nemen van preventieve maatregelen om tandbederf en andere tandproblemen te voorkomen, in plaats van ze te behandelen nadat ze zijn ontstaan.

Wat zijn de voordelen van preventieve tandheelkunde?

Voor kinderen brengt preventieve mondzorg tal van voordelen met zich mee. In de eerste plaats legt het de fundamenten voor een goede mondgezondheid op latere leeftijd. Door vroeg te beginnen met preventieve maatregelen, zoals regelmatig tandenpoetsen, wordt de kans op tandbederf aanzienlijk verminderd. Bovendien helpt het bij het ontwikkelen van gezonde gewoonten bij kinderen, zoals het beperken van de inname van suiker en regelmatige tandartsbezoeken. Dit draagt bij aan het verminderen van angst voor de tandarts en vergroot het bewustzijn van het belang van mondhygiëne.

Welke behandelingen vallen onder preventieve tandheelkunde?

Onder preventieve mondzorg voor kinderen vallen verschillende behandelingen. Hieronder vallen niet alleen poetsinstructies voor zowel kinderen als ouders, maar ook voedingsadviezen gericht op het verminderen van suikerconsumptie.

Daarnaast worden maatregelen genomen zoals het zichtbaar maken van tandplak, het sealen (beschermen) van kiezen en aanvullende fluoridebehandelingen om tandbederf te voorkomen. Het doel van deze maatregelen is om de tanden te versterken en kwetsbare plekken extra te beschermen.

tandarts elzenhagen

Welke klachten kunnen met preventieve tandheelkunde voorkomen worden?

Preventieve mondzorg biedt een effectieve manier om diverse problemen bij kinderen te voorkomen, zoals cariës (tandbederf), tandvleesproblemen en zelfs vroegtijdig tandverlies. Door de nadruk te leggen op preventie, wordt niet alleen de mondgezondheid van kinderen verbeterd, maar wordt ook een positieve invloed uitgeoefend op hun algehele levenskwaliteit. Het legt een solide basis voor het behoud van gezonde tanden en een stralende glimlach gedurende het hele leven.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg

"Een zeer behulpzame en professionele team"

Een zeer behulpzame en professionele team, ze stellen je altijd op gemak. Ook een moderne en mooie praktijk, ze zijn hier altijd up to date. 

- A EBouha-

Tandartspraktijk Elzenhagen

Wat maakt onze tandartspraktijk een goede keuze?

Meer dan 30 jaar ervaring

Bij ons geen wachtlijsten

Tandheelkunde voor de allerkleinsten én senioren

Altijd een vaste tandarts

Complete Tandheelkunde voor een mooi en gezond gebit

Uw wensen, behandeling en kosten worden vooraf besproken

Tandarts Elzenhagen

Angst voor de tandarts?

Wij begrijpen dat voor sommige patiënten een bezoek beangstigend kan zijn. Wij doen daarom ons uiterste best om u helemaal op uw gemak te stellen. U doet er goed aan met ons over uw angst te praten. We nemen ruim de tijd voor u en bespreken eerst wat er eventueel nodig is.

Ik wil graag mailen
Bel Tandarts Elzenhagen 020-2246245