Kindertandheelkunde

Binnen de tandheelkunde is kindertandheelkunde een gespecialiseerd domein dat zich richt op de mondgezondheid van kinderen, vanaf de geboorte tot aan de tienerjaren. Het accent ligt op preventie, diagnose en behandeling van tandheelkundige problemen die specifiek zijn voor de groeiende mond van een kind. Vanwege de unieke mondgezondheid behoeften van kinderen vervult kindertandheelkunde een essentiële rol bij het waarborgen van een gezonde glimlach gedurende hun jeugdjaren.

Wat zijn de voordelen van kindertandheelkunde?

Een cruciaal voordeel van kindertandheelkunde is de focus op vroegtijdige preventie. Door kinderen op jonge leeftijd bewust te maken van het belang van goede mondhygiëne en regelmatige tandartsbezoeken, kunnen problemen in een vroeg stadium worden geïdentificeerd en behandeld. Dit draagt bij aan het voorkomen van ernstige tandheelkundige aandoeningen later in het leven en bevordert een levenslange goede mondgezondheid.

Welke behandeling vallen onder kindertandheelkunde?

Onder de behandelingen die vallen onder kindertandheelkunde vallen reguliere controles, tandreinigingen, fluoridebehandelingen en het sealen van kiezen.

Deze procedures zijn gericht op het behoud van gezonde tanden en kiezen, het voorkomen van tandbederf en het bijbrengen van goede mondverzorging praktijken aan kinderen.

Daarnaast voorziet kindertandheelkunde ook in oplossingen voor orthodontische problemen, zoals vroegtijdige beoordeling van de kaakgroei en begeleiding bij de ontwikkeling van een gezond gebit.

Tandarts Elzenhagen

Welke klachten kunnen met kindertandheelkunde voorkomen worden?

Kindertandheelkunde biedt hulp bij een breed scala aan aandoeningen, waaronder tandbederf, tandvleesaandoeningen, scheve tanden en mondletsel. Door tijdige interventie kunnen deze problemen aangepakt worden voordat ze ernstiger worden. Dit bevordert niet alleen de gezondheid van het gebit, maar versterkt ook het zelfvertrouwen van het kind in zijn of haar glimlach. Het vormt een integraal onderdeel van de algehele gezondheid van kinderen en legt de basis voor een levenslange waardering voor goede mondverzorging.

Het eerste bezoek

Bij het eerste tandartsbezoek voor een kind staat kennismaking centraal. Het kind en de ouder worden vriendelijk ontvangen door het tandheelkundig team. In de wachtruimte zijn vaak kindvriendelijke activiteiten beschikbaar. De tandarts begroet het kind rustig en laat zien welke instrumenten gebruikt worden. Een eenvoudig mondonderzoek kan worden uitgevoerd terwijl het kind comfortabel op de stoel zit of op de schoot van de ouder ligt.

De tandarts geeft advies over mondverzorging en beantwoordt eventuele vragen van de ouders. Na het bezoek worden kinderen vaak beloond met positieve opmerkingen, stickers of kleine cadeautjes, waardoor een positieve associatie met tandartsbezoeken wordt bevorderd.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg

"Een zeer behulpzame en professionele team"

Een zeer behulpzame en professionele team, ze stellen je altijd op gemak. Ook een moderne en mooie praktijk, ze zijn hier altijd up to date. 

- A EBouha-

Tandartspraktijk Elzenhagen

Wat maakt onze tandartspraktijk een goede keuze?

Meer dan 30 jaar ervaring

Bij ons geen wachtlijsten

Tandheelkunde voor de allerkleinsten én senioren

Altijd een vaste tandarts

Complete Tandheelkunde voor een mooi en gezond gebit

Uw wensen, behandeling en kosten worden vooraf besproken

Tandarts Elzenhagen

Angst voor de tandarts?

Wij begrijpen dat voor sommige patiënten een bezoek beangstigend kan zijn. Wij doen daarom ons uiterste best om u helemaal op uw gemak te stellen. U doet er goed aan met ons over uw angst te praten. We nemen ruim de tijd voor u en bespreken eerst wat er eventueel nodig is.

Ik wil graag mailen
Bel Tandarts Elzenhagen 020-2246245